ONZE MISSIE

Wij produceren en importeren veel van onze producten op een duurzame manier. De zorg voor mens en milieu staat hierin voorop. Onze producten worden door mensen op het platteland in verschillende Aziatische landen op een duurzame en verantwoorde manier vervaardigd. Zo dragen wij ons steentje bij aan een milieuvriendelijke leefomgeving met respect voor mens en dier en een betere toekomst voor hun en onze kinderen.

‘Het Living Planet Report van het WWF toont aan dat sinds 1970 het aantal wilde dieren met 60% is afgenomen.’

HET ONTSTAAN VAN TERIMA KASIH

Van der Sar Import, van eigenaar Gerard van der Sar, produceert en importeert producten, zoals manden en bloemisterijproducten. Wij werken samen met bedrijven en mensen in  verschillende landen binnen en buiten Europa.

In de regenwouden van Indonesië bezitten veel inwoners een stukje regenwoud, dat meestal  dicht bij hun dorp ligt. Ze noemen het hun ‘garden’. Gedurende zijn bezoeken aan de regenwouden op de eilanden Kalimantan en Celebes, zag Gerard van der Sar hoe rotan vaak op een intensieve en destructieve manier geoogst wordt.  Dat er regenwoud verdwijnt voor de productie van mandjes vond hij onacceptabel. Ook zag hij de armoede onder de plaatselijke bevolking. Het motiveerde hem tot het oprichten van  het merk Terima Kasih en zo de leefomstandigheden van de lokale bevolking en de natuur te verbeteren. Er werd een manier gevonden om rotan duurzaam en verantwoord te oogsten. Hiervan wordt door de lokale bevolking manden gevlochten.

Inmiddels is het assortiment van Terima Kasih uitgebreid en worden er niet alleen duurzame producten van rotan gemaakt, maar ook van zeegras, jute, waterhyacint en van restmaterialen uit Aziatische kledingfabrieken.

Namens al onze medewerkers uit Azië…

Terima Kasih!