RECYCLED SARIS

OMSCHRIJVING PROJECT

Deze manden worden van afgedankte sari’s gemaakt. Sari’s zijn omslagdoeken, die door bijna alle vrouwen in India en omringende landen gedragen worden. De kleurige doeken zijn ca. 5 x 1 meter. Deze worden in stroken gescheurd en daarna tot doeken geweven. Daarvan worden de manden gemaakt.

Sari’s splitsen

Sari linten maken

Sari linten weven tot stof

WINST VOOR DE GEMEENSCHAP

De manden worden met de hand gemaakt door vrouwen op het platteland van India. De vrouwen wonen in kleine dorpen, ver van grote steden. In die dorpen is er naast landbouw heel weinig werk voor hen. Kansarme vrouwen krijgen een kans om de armoedecirkel te doorbreken. Zij verbeteren ook hun positie in de maatschappij.

WAAROM IS DIT EEN DUURZAAM PRODUCT?

We gebruiken afgedankte sari’s als grondstoffen voor onze producten. Hiermee voorkomen wij, dat deze sari’s niet op de afvalberg of in de verbrandingsoven belanden.

CERTIFICERING

Graag willen wij dit proces op termijn met een certificaat vastleggen. Dit zal niet makkelijk worden. Voor dit document moet de herkomst van de materialen herleid kunnen worden. De oude sari’s worden echter telkens op verschillende plaatsen ingekocht.

OORSPRONGSLAND MATERIAAL

India