RECYCLED FABRICS

OMSCHRIJVING PROJECT

Bij de productie van (onze) kleding in fabrieken in Azië ontstaan veel restpartijen. Regelmatig worden de aanvoerde partijen stoffen afgekeurd, omdat de kwaliteit of de kleur van de stoffen anders is dan besteld. Het is dus meer dan zinvol om hier iets mee te doen. Van deze  restmaterialen maken wij kabels. Daarvan maken wij dan weer unieke, trendy mandjes.

WINST VOOR DE GEMEENSCHAP

Mandjes gemaakt van dit materiaal creëert veel werk. Op het platteland, ver van de grote steden en fabrieken is heel weinig werk. Vooral aan-huis-gebonden vrouwen geven wij zo een kans om iets bij te verdienen. Wij bezoeken regelmatig de productielocaties en controleren daar streng op correcte werkomstandigheden.

WAAROM IS DIT EEN DUURZAAM PRODUCT?

We gebruiken restmaterialen als grondstoffen voor onze producten. Materiaal dat anders veelal verbrand zou worden. Het recyclen van deze resten is dus zeer duurzaam. Daarnaast worden bij de verwerking van deze restmaterialen tot mandjes geen chemische middelen en minimaal fossiele brandstoffen gebruikt.

CERTIFICERING

Het certificeren van dit proces is gewenst, maar zal erg moeilijk zijn omdat de restpartijen telkens bij verschillende fabrieken opgekocht worden.

OORSPRONGSLAND MATERIAAL

Restpartijen zijn bij vrijwel alle kledingfabrieken in Zuid-Oost Azië te vinden.